A kertben

 2012.10.12. 09:10

„Gondolj elmédre, mint egy kertre.  A kertet először mindig fölveti a gaz, a szemét.  Talán a te kertedet is az öngyűlölet tüskebokrai, a kétségbeesés, a harag és aggódás kavicsai borítják.  A félelem nevű öreg fát épp ideje lenne megmetszeni.  Ha mindezt elrendezted, és a talaj is jó állapotban van, most már kiültetheted az öröm és a jólét magvait vagy apró palántáit.  A nap melegével érleli, te pedig gondosan locsolod, trágyázod és szeretettel figyeled növényeidet.”

Louise L Hay: Az erő benned van (alapmű)

A bejegyzés trackback címe:

https://elrendeltetett.blog.hu/api/trackback/id/tr724834243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

garaboncos · http://elrendeltetett.blog.hu 2013.04.14. 18:57:49

Aki olvasta a könyvet, tudja, mi következik. Mindenki más kedvéért a folytatás:

„Kezdetben látszólag nemigen történik semmi. Te mégsem hagyod abba, kitartóan gondozod kertedet. Ha türelmes vagy, a növények kihajtanak, majd virágba borulnak. Elméddel ugyanez a helyzet: kiválasztod a gondolatokat, amelyeket ápolni akarsz, s ha van elég türelmed, azok kiteljesednek, és megteremtik beteljesedett vágyaid virágzó kertjét.”
süti beállítások módosítása