Tovább az úton

 2013.02.08. 23:16

Megosztok pár módszert, melyek sokat segítettek nekem.

Vipassana meditáció
Néhány éve kezdtem járni tíz napos Vipassana kurzusnak nevezett beszédtől mentes meditációs elvonulásra, először Anglia nyugati határán, majd Magyarországon.  E meditációt csak elszánt embereknek vagy gyakorlott meditátoroknak ajánlom.  A tíz napos elvonulás során minden résztvevő megtapasztalja a belső csendet, ami alkalmat ad a tudattalanul bennünk élő és működ(tet)ő érzelmek és gondolatok tudatosítására.  A meditáció általi tapasztalás saját belső világunkat tükrözi és tisztítja.  Az objektív megfigyelés módszere a kineziológiánál jóval lassabban, de hozzá hasonlóan a testi jelekkel teszi láthatóvá az érzelmi világot és oldja azt.  Video: http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=9427cfc9d

Metamorfikus technika masszázs
Az MT megalkotója, Gaston Saint Pierre felismerte, hogy a gerincvonal könnyű érintése a reflexológián túl mutató hatással jár.  A lábon és kézen található gerincvonal könnyű érintése test és lélek kölcsönhatása folytán oldja a régi, visszahúzó és szükségtelen mintákat.  A mintáktól megszabadulva megerősödik az élet-energia és ez elősegíti az életcél megvalósítását.  Röviden megfogalmazva, jobban rátalálsz helyedre és hivatásodra az életben.  Jónéhány más technika, köztük a magzatkori stresszoldás működik ehhez hasonlóan.  Én 2012 elején Dartingtonban találkoztam vele és egyből éreztem is a hatását.  S mivel adott szabályok betartásával újra és újra elvégezhető, azóta rendszeresen ismétlem magamon.

Élet Művészete
Akarsz stresszmentes, kiegyensúlyozott életet élni teli energiával?  Az alaptanfolyam elvégzése után napi 20-30 perc gyakorlással mindez elérhető.  A légzőgyakorlatot is tartalmazó képzés megalkotója, Sri Sri Ravi Sankar a védikus tudást lényegében "újrafedezve" és több más elemmel egybe gyúrva tette azt elérhetővé számunkra.  A központi elem három egyszerű gyakorlatból és az OM háromszori ismétléséből áll.  A hazai központ weboldala:  http://eletmuveszete.hu/, amin többek között a 2013 évi alaptanfolyamok helye és ideje is szerepel.

A jövőt illetően
Világunk spirituális vezetői egyetértenek, hogy az emberiség olyan változáson megy át, amihez hasonló a belátható emberi történelemben nem volt.  Csak rajtunk múlik, hogyan éljük ezt át.  Hasznos és megszívlelendő tanács, hogy pozitív érzelmekkel és gondolatokkal törekedjünk a lélek megtisztítására.   Emellett ugyancsak nagyon fontos a gondolati energiák tudatos irányítása imádsággal, napi meditációval vagy bármi más módszerrel.

"Itt akkor lesz változás, ha mi a változást létrehozzuk. Nincsen külső megoldás.

Amikor kiszáradt a tenger a halak feje fölül, ők is várhatták volna, hogy majd esetleg jön az új eső, jön az árvíz és akkor nem kell úgy tátogniuk a parton. De láttuk, hogy azok a halak a túlélők, azok tanultak meg tüdővel lélegezni, akik az egyik napról a másikra felfogták a változás szükségszerűségét és képesek voltak kilépni a szárazföldre. Nem kisebb az evolúciós lépés ma sem. Nem kisebb a feladat, mint a "jól működő" komfortzónánkból kilépjünk, és hajlandóak legyünk újból egy óriási nagy evolúciós lépést megtenni.

Azért nem annyira látványos, mert ugyanebbe a kis bőrzacskóba fogom ezt a lélekérzésemet továbbvinni, de BELÜL változom. S amikor belül megváltozunk, akkor ez a külvilágban a cselekedeteinkben megjelenik, a gondolatainkban megjelenik és a közös gondolati mező változásával ez a rendszer azzá válik, amivé mi tesszük. De kívülről nincs semmiféle változás, merthogy minden út rajtad keresztül vezet."

(Jakab István, VNTV)

süti beállítások módosítása